In 2017 besloot Francesco Iandolo het roer om te gooien en zijn baan in de bankwereld op te geven om zelf wijn te gaan maken in Piemonte. En niet zomaar wijn, nee, meteen het beste van het beste. Een man naar ons hart dus. Hij kocht wijngaarden op de Colli Tortonesi voor de Timorasso druiven en Burio en Stella voor de Barbera druiven om zich daarmee op slechts twee wijnen te richten: Derthona en Nizza. Waar Barolo staat voor de Nebbiolo druif, staat Derthona voor Timorasso en Nizza voor Barbera; het beste van het beste dus. Op dit moment produceert Iandolo slechts 10.000 flessen per jaar. Het verbaasde ons dan ook om zo'n kleine wijnboer op de Prowein 2022 tegen te komen. Dat was voor hem echter het podium om zijn twee wijnen aan de wereld te introduceren en te bepalen of uitbreiding haalbaar kan zijn. Aangezien zijn wijnen zeer goed werden ontvangen zal de productie op korte termijn omhoog gaan naar 60.000 flessen per jaar, zonder dat dit ten koste zal gaan van de kwaliteit.