In 1877 verhuist de familie Moscone naar Monforte d'Alba waar overgrootvader Giacinto gaat werken als wijnmaker. Begin 1950 richt zijn zoon Angelo het wijnbedrijf Moscone op en worden er diverse wijngaarden in Monforte d'Alba gekocht. In 1980 schaffen Angelo's zonen Livio, Giacinto en Mariano een wijngaard in de Bussia Cru aan, de meest prestigieuze cru van Monforte d'Alba. Momenteel staat met Sara Moscone (dochter van Livio) alweer de 4e generatie Moscone aan het roer. Samen met haar neef Marco stuurt zij een jong team aan en voert een aantal rigoureuze verandering door. Zo wordt er een nieuwe winery gebouwd in La Morra en krijgt het bedrijf een andere uitstraling, passend bij de huidige, jonge beleidsbepalers. Ondanks de moderne uitstraling maakt Moscone nog steeds Barolo op de traditionele manier. De oude winery in Monforte d'Alba zal omgebouwd worden tot een bed & breakfast, midden tussen de wijngaarden.